Vegetarwraps med linser og grønnkål, servert med frisk guacamole
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Hvete
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- pepper
- salt
- vann
Rødløk
½ stk
Hakkede tomater
400 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Grønnkål
50 g
Tørkede grønne linser
200 g
Three spice
½ pakke
Mexican BBQ
1 pakke
Vann
3 dl
Fullkornstortillaer
4 stk
Bakepapir (kan sløyfes)
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Guacamole til overs? Legg avokadostenen oppi guacamolen, da holder den seg bedre i kjøleskapet.
Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Skrell og grovhakk rødløk og den ene hvitløken. Rens paprika og kutt den i små biter.
Varm opp en stor gryte med litt olivenolje til middels høy varme. Stek løk, paprika og grovhakket hvitløk i 2–3 minutter. Tilsett hakkede tomater, grønnkål, 3 dl vann, linser, tacokrydder og ønsket mengde meksikansk grillkrydder. Gi det hele et oppkok og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter, eller til linsene er møre. Smak til med litt salt.
Rull linsefyllet inn i tortillaer og stek de i ovnen i ca. 8 minutter, eller til de er gylne.
Kutt avokadoen i to og fjern stenen. Skrap ut avokadokjøttet med en skje, ha det i en skål og mos det med en gaffel. Kutt tomaten i små biter og skrell og finhakk resten av hvitløken. Vend tomatbitene inn i guacamolen, og smak til med hvitløk, limejuice, salt og pepper.
Server vegetarwraps med linser, grønnkål og hjemmelaget guacamole.
God middag!