Laks med asiatisk agurksalat, ris og hoisinsjy

Laks med asiatisk agurksalat, ris og hoisinsjy

4.13 (70)
Under 30 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      For en mildere agurksalat, kan du kutte ut chilien. Det er deilig med hakkede ristede nøtter i agurksalaten. Nøtter som cashewnøtter, makadamianøtter, hasselnøtter eller eventuelt gresskarkjerner kan du blande inn i salaten. Liker du ikke laksen med rosa kjerne, kan du bare steke den til du får ønsket konsistens.

      Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
      Skyll agurk og bok choy. Kutt sjalottløk og chili i skiver (se tips). Stek bok choy, sjalottløk og chili raskt i en forvarmet stekepanne med olje. Sett pannen til side. Kutt agurken i tynne strimler eller riv den på et rivjern. Vend de stekte grønnsakene inn med agurken, og smak til med salt, pepper, hoisinsaus og limesaft (se tips).
      Skyll fisken i kaldt vann, tørk av den med kjøkkenpapir og del den eventuelt i serveringsstykker. Krydre fisken med salt og pepper. Knus og grovhakk hvitløk.
      Forvarm en stekepanne til medium+ varme og ha i olje, hvitløk og 1 ss smør. Stek fisken med skinnsiden ned til den får en gyllen farge, omtrent 2 minutter. Snu fisken og tilsett hoisinsaus, limesaft og resten av smøret. Skru ned varmen og øs smørblandingen over fiskestykkene med en spiseskje. Stek fisken i ytterligere 2–3 minutter, til den er gjennomstekt, men med en lett rosa kjerne (se tips).
      Server stekt laks med jasminris, asiatisk agurksalat og hoisinsjy.
      God middag!