Torsk med lun brokkoli- og granateplesalat
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- margarin
- salt
Fullkornsris
125 g
Brokkoli
½–1 stk
Granateple
1 stk
Ruccola
50 g
Lime
½–1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Løk
1 stk
Torskefilet
400 g
Salt
Margarin
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fisken i ovnen. Da steker du den ved 180 grader i omtrent 8–14 minutter. Del granateplet i to og rens kjernene fra skallet i en brødpose eller i en dyp bolle for å unngå det meste av sølet.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe under lokk i minimum 5 minutter. Vend om rett før servering.
Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av brokkoli.
Del brokkolien i små buketter og stilken i strimler. Kok brokkolien i 3–4 minutter. Avkjøl den raskt i rennende kaldt vann og la den renne av seg i et dørslag. Rens ut kjernene av granateplet (se tips). Skyll og tørk ruccolasalat. Bland sammen alle ingrediensene til salaten.
Kutt løk i terninger. Skyll fisken i kaldt vann, tørk av den med papir og del den i serveringsstykker. Krydre med salt og pepper. Stek fisk og løkterninger i en stekepanne med margarin i 3–4 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den er gjennomvarm og flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server stekt torsk med stekesjy, lun brokkolisalat og kokt fullkornsris.
1 Porsjon:
Torsk: 150 g
Fullkornsris: 150 g
Grønnsaker
Kaloriinnhold: 400 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!