Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvitløk
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornspenne
100–150 g
Litt salt
Karbonadedeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
2 fedd
Gulrot
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl
Salt
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Se; www.youtube.com/user/godtlevert, for tips til steking av kjøttdeig. Ønsker du mer smak i kjøttsausen kan du bruke finhakket frisk chili, chilipulver, tomatpuré, kjøttbuljong eller tabasko. Bruk gjerne agurk, paprika, sukkererter, vårløk, eller andre grønnsaker du måtte ha, i salaten.
Sett over en kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–12 minutter. Juster mengden pasta til din familie.
Brun karbonadedeigen på middels sterk varme i en stekepanne med olje (se tips). Gjør det gjerne i to omganger slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over i en kjele etter hvert som det er ferdig brunet.
Finhakk løk, hvitløk og riv gulrot, og tilsett det i kjelen sammen med karbonadedeigen. Ha i hakkede tomater, skyll ut restene av saus med litt vann. (se tips). La sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skyll og tørk salaten og ha den over i en salatbolle. Del tomat i biter og bland det inn.
Server pasta med kjøttsaus og frisk salat.
Kokt pasta: 100 g
Kjøttsaus: 300 g
Salat
Kaloriinnhold: kcal 360
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!