Kyllingbryst med søtpotet, eple- og agurksalat med urtedressing
Roede

Kyllingbryst med søtpotet, eple- og agurksalat med urtedressing

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Balsamico- eller eplesidereddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpotet
2 stk
Paprikakrydder
½ pakke
Kyllingbryst
420 g
Hjertesalat
1 stk
Eple
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Olivenolje
1 ss
Balsamico- eller eplesidereddik
1 ss
Rømmekolle
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Søtpotetene kan også kokes: Skrell dem, del dem i grove terninger og kok terningene i omtrent 15 minutter. Smak til dressingen med litt sitron og flytende honning for et mer spennende smaksbilde.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Vask søtpotetene godt og del dem i skiver på 1 cm. Legg søtpotetskivene i en ildfast form og vend inn i noe av paprikakrydderet, litt salt og olje. Sett formen i ovnen og bak søtpotetskivene i 20–25 minutter.
Krydre kyllingfiletene med litt paprikakrydder og salt. Brun av filetene på alle sider i en stekepanne. Legg filetene inn i ovnen sammen med søtpotetene når det gjenstår 12–15 minutter av steketiden. La den hvile i 5 minutter før du skjærer den i fine skiver.
Skyll grønnsaker og salat. Riv salaten i mindre biter eller kutt den i strimler. Kutt tomat og agurk i terninger. Del eplet i båter. Bland grønnsakene i en salatbolle og vend inn olivenolje, balsamico, litt salt og pepper.
Bland sammen rømmekolle og tzatzikikrydder (se tips).
Server kyllingbryst med søtpotet, eple- og agurksalat og rask urtedressing.
125 g Søtpotet: 100 g Salat: 150 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca 390 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram) 
God middag!