Kyllinglår med sjysaus og stekte poteter, sellerikrem og pannestekt rosettkål
Glutenfri

Kyllinglår med sjysaus og stekte poteter

sellerikrem og pannestekt rosettkål
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
(Sennep)
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Lettmelk
1½ dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Sjysaus
1 pakke
(Melk)
Rosettkål
1 pakke
Rødt eple
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
749 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
53 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag selleri- og potetkrem: Skrell potetene og sellerien, og kutt dem i jevnstore terninger. Kok grønnsakene i usaltet vann i omtrent 15 minutter, mos dem med en stapper eller visp, og følg punkt 3 videre. Ha kryddermiksen i sjysausen.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i små båter, og ha dem over på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og kryddermiksen, og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne.
 Skrell og kutt selleriroten i terninger, og ha dem over i en kjele. Dekk sellerien med lettsaltet vann, og kok den i omtrent 15 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet, og tilsett melken og 1 ss smør. Kjør det hele til en jevn krem med en stavmikser, og smak til med salt.
 Ha kyllingen og sjysausen over i en ildfast form. Stek det hele i ovnen under potetene i omtrent 12 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm. 
Skyll og del rosettkålen i to gjennom stilken. Skyll og kutt eplet i tynne båter. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek rosettkålen under omrøring i omtrent 4 minutter, eller til den er gyllen og sprø. Vend inn eplet det siste minuttet av steketiden, og krydre med litt salt og pepper.
God middag!