Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400–500 g
Litt salt
Blomkål
½–1 stk
Kjerneblanding
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Brosmefilet
400 g
Salt
Løk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Lett matfløte
1 beger
Spinat
50 g
Salt
Sitron
½ stk
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sitronsaft, limesaft eller appelsinsaft kan gi en frisk variasjon på blomkålen. Malt muskatnøtt, koriander eller spisskummen gir spennende smaker som du gjerne kan smake til sausen eller krydre fisken med.
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann og kok dem til de er møre. Det tar omtrent 20 minutter. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del blomkål i små buketter. Kutt løk i terninger.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med papir. Legg fisken i en ildfast form og krydre den med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek fisken i 8–12 minutter, til den er gjennomstekt. Fisken kan også pannestekes.
Stek kjernene gylne i en tørr stekepanne og legg dem til side. Stek blomkålbukettene i olje til de er møre og gylne. Krydre med salt og pepper. Bland inn kjernemiks (se tips).
Stek løken i en kjele med olje til den er blank. Hell på fløte og gi det et lite oppkok. La det småkoke i 5 minutter. Vend inn spinaten og kok videre til den faller sammen. Kjør sausen fin med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og sitronsaft (se tips).
Server brosme med kokte poteter, stekte grønnsaker, spinatsaus og sitron i båter.
150 g
Kokt potet: 150 g
Blomkål
Spinatsaus: ½ dl
Energiinnhold: 420 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!