Godtlevert-pølser med tomatiserte linser
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep
Basisvarer:
- Rosmarin, timian eller oregano
- salt
- solsikke-/rapsolje
- tomatpuré
- vann eller buljong
Solsikke-/rapsolje
1 1/2 ss
Løk
1/2 stk
Hvitløk
1/2 fedd
Tomatpuré
1/2-1 ss
Hakkede tomater
1/2 boks
Rosmarin, timian eller oregano
1/3 ts
Vann eller buljong
1/3-1/2 dl
Grønne linser
1 boks
Salt
Sitronsaft
Grønne bønner
1/2 pakke
Reddiker
1/2 pakke
Godtlevertpølser
400 pakke
Solsikke-/rapsolje
1/2-1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For mer krutt i linsene, tilsett gjerne litt karripulver, chili og/eller garam masala. Det gir en mer eksotisk smak.
Finhakk løk og hvitløk. Skyll linsene i lunkent vann og la dem renne av seg i et dørslag.
Varm opp olje i en gryte og fres løk og hvitløk ved middels varme til løken er blank.
Ha i tomatpuré og la den frese med i 30 sekunder før du tilsetter hakkede tomater, krydder og buljong. La det småkoke i 5 minutter. Rør av og til (se tips).
SJEKK MED MARIUS.
Ha linsene i tomatsausen og la det hele koke i 5 minutter. Smak til linsene med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
Varm opp en stekepanne med litt olje. Snitt pølsene på begge sider slik at du får en jevnere bruning. Stek pølsene til de er gylne og gjennomvarme.
God middag!