
Laktosefri
Glutenfri
Italiensk urtekylling
med tomatsaus og ovnsbakte potetbåter4.22 (1029)
Under 30 min
14 Ingredienser
Her får du kyllinglår, det saftigste kjøttet på kyllingen, marinert i italienske smaker og servert med en varmende tomatsaus. Sunt og smakfullt.
Her får du kyllinglår, det saftigste kjøttet på kyllingen, marinert i italienske smaker og servert med en varmende tomatsaus. Sunt og smakfullt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Strimlet kyllinglårkjøtt
300 g
Oregano
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Smør
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomater
2 stk
Oregano
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Mamma Mia salatblanding
75 g
Bladpersille
1 bunt
Aioli
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 725 kcal
- Fett:
- 49 g
- Karbohydrater:
- 39 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en mer barnevennlig saus, kan du kjøre sausen glatt med en blender eller stavmikser.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og grovhakk tomatene. Varm opp en kjele til middels høy varme. Ha i løken, hvitløken, tomatene, oreganokrydderet og balsamicovinaigretten. La det småkoke i omtrent 10 minutter. Rør om av og til og smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk hvitløken. Ha kyllingen over i en skål, og bland inn hvitløken, oreganokrydderet, chiliflakene, ½ pose soyasaus, litt olje, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek den marinerte kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Skyll salaten og ha den over i en skål. Skyll og finhakk persillen. Server persillen, salaten og aiolien til retten.
God middag!