Kylling tikka masala med yoghurt og frisk agurk- og tomatsalat

Kylling tikka masala

med yoghurt og frisk agurk- og tomatsalat
4.28 (123)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Basmatiris
135 g
Rødløk
½ stk
Strimlet kyllinglårkjøtt
300 g
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Tomatpuré
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Nanbrød
½–1 pakke
(Hvete, Rug)
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1112 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
139 g
Protein:
53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødene kan varmes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft (se tips).
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i løken, og stek videre i et par minutter, til den er blank. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten og tomatpuréen, og fres det hele raskt i pannen. Ha i de hakkede tomatene, matfløten og 1 dl vann, og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med mer av tikka masala-pasten, salt, pepper og litt sukker.
 Skrell og finhakk rødløken, og skyll den i kaldt vann slik at den ikke blir så sterk. Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Rens og finhakk chilien. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha løken, tomaten og agurken i en serveringsskål, og vend inn chilien og korianderen. Smak til med salt og pepper. 
 Tilbered nanbrøene som anvist på pakken. Server yoghurten til retten.
God middag!