Roede
Torsk med kokte poteter og agurk- og mangosalsa
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Torskefilet
375 g
Olje
1 ss
Mango
1 stk
Agurk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Bladpersille
1 bunt
Rød chili
½ stk
Lime
½–1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetene kan også stampes og gjøres om til en potetmos. Bland inn melk til du får ønsket konsistens og smak til med krydder og gjerne ferske urter. Del mangoen slik at kjernen sitter igjen og du har to halvmåner mango. Skjær så bort skallet og del mangoen videre i grove terninger.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 25–30 minutter (se tips).
Skjær mango og agurk i terninger, og vårløk i tynne skiver. Finhakk bladpersille og chili. Bland alt sammen i en bolle. Smak til med litt limesaft, salt og pepper.
Tørk av fisken med papir og krydre den med salt og pepper. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side i en medium varm stekepanne med olje. Du kan også bruke margarin om du ikke har olje.
Server stekt torsk med kokte poteter og agurk- og mangosalsa.
125 g Kokt potet:150 g Mangosalsa:130 g Energiinnhold: ca 340 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!