Svinekam med ovnsbakte timianpoteter og tomat- og rødvinssjy
Roede

Svinekam med ovnsbakte timianpoteter og tomat- og rødvinssjy

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    Poteter
    350 g
    Rødløk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Timian
    5 stilk
    Olje
    1 ss
    Mager svinekam i skiver
    350 g
    Olje
    1 ss
    Cherrytomater
    1 pakke
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Grønne bønner
    150 g
    Lime
    ½ stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek limen, da får den en karamellisert smak som passer godt til grillet eller stekt kjøtt. Kjøttet kan også brunes og stekes ferdig i stekeovnen sammen med potetene.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til aspargesbønner.
    Skyll potetene og del dem i båter eller skiver. Kutt rødløk også i båter. Legg poteter og rødløk over i en stor ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Vend inn grovhakket hvitløk, hel timian, olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetene i 25–30 minutter. 
    Varm opp en stekepanne til medium/høy varme og ha i olje. Legg i svinekjøttet og stek det i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg i cherrytomater og la dem steke med. Hell over rødvinssaus og kok opp. La kjøttet trekke på lav varme til det er gjennomstekt. 
    Kok aspargesbønnene i 2 minutter og hell av vannet. Del limen i båter (se tips). 
    Server svinekam med ovnsbakte timianpoteter, rødløk, lime i båter og rødvinssjy med cherrytomater.
    125 g Stekte poteter: 125 g Rødvinssaus: 2 ss Grønnsaker: 125 g Energiinnhold: ca 400 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram) 
    God middag!