Roede
Svinekam med ovnsbakte timianpoteter og tomat- og rødvinssjy
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Timian
5 stilk
Olje
1 ss
Mager svinekam i skiver
350 g
Olje
1 ss
Cherrytomater
1 pakke
Rødvinssaus
1 pakke
Grønne bønner
150 g
Lime
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek limen, da får den en karamellisert smak som passer godt til grillet eller stekt kjøtt. Kjøttet kan også brunes og stekes ferdig i stekeovnen sammen med potetene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til aspargesbønner.
Skyll potetene og del dem i båter eller skiver. Kutt rødløk også i båter. Legg poteter og rødløk over i en stor ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Vend inn grovhakket hvitløk, hel timian, olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetene i 25–30 minutter.
Varm opp en stekepanne til medium/høy varme og ha i olje. Legg i svinekjøttet og stek det i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg i cherrytomater og la dem steke med. Hell over rødvinssaus og kok opp. La kjøttet trekke på lav varme til det er gjennomstekt.
Kok aspargesbønnene i 2 minutter og hell av vannet. Del limen i båter (se tips).
Server svinekam med ovnsbakte timianpoteter, rødløk, lime i båter og rødvinssjy med cherrytomater.
125 g Stekte poteter: 125 g Rødvinssaus: 2 ss Grønnsaker: 125 g Energiinnhold: ca 400 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!