Laks med agurksalat, poteter og urtedressing
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- margarin
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
400 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Laksefilet
325 g
Margarin
1 ss
Crème fraîche
1 pakke
Tzatzikikrydder
½–1 pakke
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke laksen i en ildfast form i stekeovnen. Smør en ildfast form med litt olje og strø salt og pepper på laksen. Bak laksen i 10–12 minutter ved 200 grader.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene småkoke til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skyll agurken og reddikene. Kutt eller riv dem i tynne skiver, og ha dem over i en skål. Bland sammen sukker, eddik, salt og pepper. Vend dressingen inn i salaten og sett det til side.
Bland sammen crème fraîche og tzatzikikrydder, og la det stå til resten av middagen er klar. Rør om et par ganger.
Skyll fisken i kaldt vann, tørk den med kjøkkenpapir og krydre den med salt og pepper. Stek fisken i en medium varm stekepanne med margarin i 3–4 minutter på hver side.
Server stekt laks med kokte poteter, agurksalat, sitron i båter og urtedressing.
God middag!