Lofotburgere
med friske grønne bønner, ovnsbakte timian- og hvitløkspoteter og aioliNy oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- smør
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Fiskeburgere
250 g
Hamburgerbrød
2 stk
Aioli
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 860 kcal
- Fett:
- 47 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fiskeburgerne kan også stekes i ovnen. Legg dem på brettet sammen med potetene når det gjenstår 7–8 minutter av potetenes steketid.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem midt i ovnen i 10–12 minutter.
Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll salatbladene og tomaten i kaldt vann. Skrell og kutt rødløken i tynne ringer, og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på et serveringsfat.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskeburgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips).
Varm burgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
Sett sammen fiskeburgerne etter eget ønske, med burgerbrødene, aiolien og grønnsakene. Server de ovnsbakte potetene på siden.
God middag!
