Glutenfri
Stekt kyllingbryst med spinatrisotto
bakt brokkoli og grønn pestoNy oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Brokkoli
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
Vann
4½ dl
Smør
1 ss
Kyllingbryst
300 g
Grønn pesto
1 pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 744 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stikk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av en av filetene, og stek til kjernetemperaturen viser 68 °C.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og tørk spinaten.
Kutt brokkolien i buketter og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolibukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15–20 minutter.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og risen i et par minutter, til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 4½ dl vann, og la risottoen småkoke på middels varme i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Vend inn 1 ss smør, spinaten og halve pakken med revet Grande Premium når risen er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, til den har en gyllen stekeskorpe.
Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg den på stekebrettet sammen med brokkolien når det gjenstår omtrent 8 minutter av brokkoliens steketid. Stek brokkolien og kyllingen ferdig sammen (se tips). La kyllingen hvile i 3 minutter før servering.
Server pestoen til retten, og dryss over resten av den revne osten.
God middag!
