Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- margarin
- salt
- sukker
Poteter
400–500 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Salt
Laksefilet
350 g
Margarin
1 ss
Salt
Kesam
1 beger
Kruspersille
½–1 pakke
Sitron i båter
½–1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Visste du at agurken består av 97% vann? Den inneholder omtrent ikke kalorier. Smaken er mild og frisk, og agurken har en god sprøhet. Den egner seg derfor godt i salater, som tilbehør, som en del av et mellommåltid eller bare som snacks.
Sett over en kjele med vann og poteter. Kok potetene møre, det tar omtrent 20 minutter.
Skyll agurken og reddikene. Kutt eller riv dem i tynne skiver. Ha agurken og reddikene over i en skål. Bland sammen sukker, eddik, salt og pepper. Vend dressingen inn i salaten og sett salaten til side.
Skyll fisken i kaldt vann, tørk den med kjøkkenpapir og del den eventuelt i porsjonsstykker.
Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i en medium varm stekepanne med margarin i 3–4 minutter på hver side (se grilltips). Fisken er ferdig når den er lett rosa i kjernen.
Server stekt laks med kokte poteter, hakket kruspersille, agurksalat, sitron i båter og kesam.
Ha olje, salt og pepper på fisken. Grill fisken i 2-3 minutter på hver side.
Se; https://www.youtube.com/user/godtlevert , for grilltips!
1 Roedeporsjon:
Laks: 150 g
Potet: 150 g
Agurksalat: 125 g
Kesam: 1 ss
Energiinnhold: 420 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no:
Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!