Laks med agurksalat, poteter og kesam

Laks med agurksalat, poteter og kesam

4.26 (176)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Eplesider-/hvitvinseddik
    • margarin
    • salt
    • sukker
    Poteter
    400–500 g
    Agurk
    1 stk
    Reddiker
    1 pakke
    Sukker
    1 ts
    Eplesider-/hvitvinseddik
    2 ss
    Salt
    Laksefilet
    350 g
    Margarin
    1 ss
    Salt
    Kesam
    1 beger
    Kruspersille
    ½–1 pakke
    Sitron i båter
    ½–1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Visste du at agurken består av 97% vann? Den inneholder omtrent ikke kalorier. Smaken er mild og frisk, og agurken har en god sprøhet. Den egner seg derfor godt i salater, som tilbehør, som en del av et mellommåltid eller bare som snacks.

    Sett over en kjele med vann og poteter. Kok potetene møre, det tar omtrent 20 minutter.
    Skyll agurken og reddikene. Kutt eller riv dem i tynne skiver. Ha agurken og reddikene over i en skål. Bland sammen sukker, eddik, salt og pepper. Vend dressingen inn i salaten og sett salaten til side.
    Skyll fisken i kaldt vann, tørk den med kjøkkenpapir og del den eventuelt i porsjonsstykker.
    Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i en medium varm stekepanne med margarin i 3–4 minutter på hver side (se grilltips). Fisken er ferdig når den er lett rosa i kjernen.
    Server stekt laks med kokte poteter, hakket kruspersille, agurksalat, sitron i båter og kesam.
    Ha olje, salt og pepper på fisken. Grill fisken i 2-3 minutter på hver side. Se; https://www.youtube.com/user/godtlevert , for grilltips!
    1 Roedeporsjon: Laks: 150 g Potet: 150 g Agurksalat: 125 g Kesam: 1 ss Energiinnhold: 420 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
    God middag!