Ovnsbakte søtpoteter med sesamkikerter, lime- og koriandermajones, granateple og maistortillachips

Ovnsbakte søtpoteter med sesamkikerter, lime- og koriandermajones, granateple og maistortillachips

Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
Søtpoteter
3 stk
Kikerter
1 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Rødløk
1 stk
Vegansk majones
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Granateple
1 stk
Tobladssalat
50 g
Maistortillaer
10 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødløken kan også serveres rå hvis du foretrekker det.

Sett stekeovnen på 240 grader.
Skyll søtpotetene godt og kutt dem i to. Legg søtpotetene med den flate siden ned på et stekebrett med bakepapir. Stek søtpotetene nederst i ovnen i ca. 25 minutter, eller til de er helt møre. Ikke skru av stekeovnen.
 Hell laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Skrell og finhakk rødløken. Varm opp en stor stekepanne med litt olivenolje til høy varme. Stek kikertene og rødløken i 8-9 minutter, til kikertene er gylne og rødløken er karamellisert. Krydre med paprikakrydderet og sesamfrøene, og tilsett litt ekstra olje om nødvendig. Stek videre i et lite minutt, og smak til med salt og pepper.
 Finriv skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern, og press saften fra limen over i en skål. Finhakk korianderen fra urtepakken. Ha majonesen i en skål, og smak til med ønsket mengde koriander, limeskall, limesaft og salt. 
Kutt av bunnen og toppen på granateplet. Skjær et ca. 0,5 cm dypt snitt rundt hele granateplet på midten, og brekk granateplet i to. Plukk ut frøene med hendene. 
 Del tortillaene i mindre trekanter og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Stek trekantene i 3-4 minutter, eller til de er gylne og crispy. 
Snu de ovnsbakte søtpotethalvdelene slik at snittflaten peker oppover, og skrap opp søtpotetkjøttet med en gaffel. Drypp over litt olivenolje.
Ha tobladssalaten i en skål og vend inn litt olivenolje. Server de ovnsbakte søtpotetene med sesamkikertene, rødløken, granateplefrøene, lime- og koriandermajonesen og salaten. 
God middag!