Roede
Hjemmelaget spinatsuppe med stekt skinke og egg
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Løk
1 stk
Stangselleri
½ pakke
Spinat
200 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Hønsebuljong
2 pakke
Vann
9–11 dl
Lett matfløte
2 dl
Egg
4 stk
Skinke i strimler
100 g
Grove bagetter
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sitronsaft, limesaft, epleeddik eller hvitvinseddik vil gi suppen et lite løft.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft og kok opp en kjele med vann til koking av egg.
Skyll stangselleri, skrell løk og hvitløk. Skyll og tørk spinat. Finhakk løk, stangselleri og hvitløk.
Varm opp en kjele til medium varme og ha i olje. Stek stangselleri, løk og hvitløk i et par minutter. Tilsett hønsebuljong og vann, og kok opp. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Ta av og spar på 3 dl av væsken fra kjelen. Tilsett fersk spinat og matfløte. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen jevn og glatt. Spe med væsken du tok av til suppen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper (se tips).
Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell og del dem to.
Stek skinkestrimlene raskt i en medium varm stekepanne.
Fukt bagettene og stek dem i ovnen i 8–9 minutter før servering.
Server hjemmelaget spinatsuppe med stekt skinke, kokte egg, chiliflakes og grove bagetter.
400 g Skinke: 1 ss Egg: 1 stk Grovt brød: 50 g Energiinnhold: ca 400 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller Roede-klubben, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!