Spicy kjøttboller med kikertsalat og ris

Spicy kjøttboller med kikertsalat og ris

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Egg

Basisvarer:
  • Egg
  • extra virgin olivenolje
  • grovkvernet sort pepper
  • kyllingbuljong/vann
  • salt
  • sitronsaft
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
  • vann eller melk
Couscous
5 dl
Kyllingbuljong/vann
8 dl
Smør
1 ss
Salt
ts
Kjøttdeig
2x500 g
Hvitløk
2-3 fedd
Spicy kjøttbolle kryddermiks
1 pose
Salt
ts
Egg
2 stk
(Egg)
Panko
1 pose
Vann eller melk
1 dl
Ajvar
1 glass
Hvitløk
1-2 fedd
Extra virgin olivenolje
1/2 dl
Vann
ss
Grovkvernet sort pepper
ss
Salt
ts
Sitronsaft
ss
Kikerter
1 pakke
Tomat
4 stk
Rødløk
1 stk
Agurk
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjøttbollene til dag 2 kan godt brunes og stekes ferdig dag 1, men da må du varme dem forsiktig opp ved neste middag. For mye varme kan gjøre at de blir tørre.

Sett ovnen på 150 grader.
Kok opp vann eller kyllingbuljong med smør, ha i couscous og skru av varmen. Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før servering. Smak eventuelt til med litt salt. Du kan enten koke all couscousen dag 1 for så å varme den opp i ovn eller mikro dag 2, eller du kan koke halvparten til hvert måltid.
Finhakk hvitløk. Bland sammen kjøttdeig, hvitløk, kjøttbollekrydder, salt, egg, panko og vann eller melk. Smak deg frem med krydderet, stek en prøvekake og juster etter smak.
Rull deigen til små boller eller form boller med en fuktet skje. Varm opp en stekepanne til middels pluss varme og tilsett olje. Brun av kjøttbollene til de har fått en gyllen farge. Legg dem over i en ildfast form og gjennomstek dem i ovnen i 5-7 minutter. Kjøttbollene kan også både brunes og stekes i ovnen, hvis du heller vil det. Legg da kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir og stek dem ved 220 grader varmluft til de er gylne og gjennomstekte.
Finhakk hvitløk. Bland sammen ajvar, hvitløk, olje og vann. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Hell kikertene over i en sil, skyll med vann og la dem renne av seg. Kutt tomater og agurk i grove biter, rødløk i terninger og finhakk koriander. Ha grønnsakene i en bolle og bland inn kikerter, olje og sitron. Smak til med salt og pepper.
Server spicy kjøttboller med dressing, ris og kikertsalat.
God middag!