Grillet gyros med kinakål, mais og syltet rødløk, servert med sprø brødpinner og yoghurtdressing

Grillet gyros

med kinakål, mais og syltet rødløk, servert med sprø brødpinner og yoghurtdressing
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olje
  • salt
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Grillet gyroskjøtt
250 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Delt kinakål
300 g
Mais
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Garam masala
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
780 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
84 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Man kan også beholde multibrødene hele hvis dere heller vil fylle de. Da følger dere bare anvisningen på pakken, deler dem på midten, og fyller etter eget ønske.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Fordel kjøttet i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i 8–10 minutter.
 Del multibrødene i 1–2 cm tykke strimler, og drypp over litt olje. Fordel brødpinnene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem under kjøttet i ovnen i 6–8 minutter, eller til de er gylne og sprø (se tips). 
 Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Kutt kinakålen i tynne strimler. Hell laken av maisen. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål, eller bland det hele sammen i en stor bolle. 
 Ha yoghurten i en skål, og smak til med salt og garam masala-krydderet. Juster tykkelsen med 2–3 ss av syltelaken fra rødløken, til dressingen har ønsket konsistens og smak.
God middag!