
Laktosefri
Pad thai med håndpillede reker og eggnudler
servert med bønnespirer, peanøtter og koriander4.01 (602)
Under 30 min
16 Ingredienser
Reker, knasende grønnsaker og nydelig balanse mellom salt, søtt og syrlig. Pad thai er en av Thailands nasjonalretter, og vi skjønner hvorfor.
Reker, knasende grønnsaker og nydelig balanse mellom salt, søtt og syrlig. Pad thai er en av Thailands nasjonalretter, og vi skjønner hvorfor.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
Eggnudler
125 g
Lime
½ stk
Persillade
1 pakke
Reker
200 g
Olivenolje
1 ss
Gulrot
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Egg
1–2 stk
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Bønnespirer
½–1 pakke
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 672 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilpass mengden chiliflak så det passer for dere.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen på et rivjern. Vend skallet, persilladen, 1 ss olivenolje og rekene sammen i en skål. La det hele marinere frem til servering.
Skrell gulroten og hvitløken. Kutt gulroten i tynne skiver på skrå, og finhakk hvitløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler.
Varm opp en stor wok- eller stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i ett minutt. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulroten, paprikaen, de ferdigkokte nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen, og varm opp under omrøring. Smak eventuelt til med litt salt. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene.
Kutt limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Strø de hakkede peanøttene, korianderen og ønsket mengde av chiliflakene over pad thaien før servering. Topp til slutt med de marinerte rekene og server limebåtene til retten.
God middag!