Pad thai med håndpillede reker og eggnudler, servert med bønnespirer, peanøtter og koriander
Laktosefri

Pad thai med håndpillede reker og eggnudler

servert med bønnespirer, peanøtter og koriander
4.01 (602)
Under 30 min
16 Ingredienser
Reker, knasende grønnsaker og nydelig balanse mellom salt, søtt og syrlig. Pad thai er en av Thailands nasjonalretter, og vi skjønner hvorfor.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Eggnudler
125 g
(Egg, Hvete)
Lime
½ stk
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Reker
200 g
(Skalldyr)
Olivenolje
1 ss
Gulrot
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Egg
1–2 stk
(Egg)
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Bønnespirer
½–1 pakke
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
672 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
82 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilpass mengden chiliflak så det passer for dere.

Tilbered nudlene som anvist på pakken. 
 Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen på et rivjern. Vend skallet, persilladen, 1 ss olivenolje og rekene sammen i en skål. La det hele marinere frem til servering. 
 Skrell gulroten og hvitløken. Kutt gulroten i tynne skiver på skrå, og finhakk hvitløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler.
 Varm opp en stor wok- eller stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i ett minutt. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulroten, paprikaen, de ferdigkokte nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen, og varm opp under omrøring. Smak eventuelt til med litt salt. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene.
Kutt limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen. Strø de hakkede peanøttene, korianderen og ønsket mengde av chiliflakene over pad thaien før servering. Topp til slutt med de marinerte rekene og server limebåtene til retten. 
God middag!