Crispy kyllingnuggets med grønn curry og villris

Crispy kyllingnuggets med grønn curry og villris

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    • soyasaus
    • vann
    Liste
    Liste
    Bilder
    Villris
    125 g
    Kyllingnuggets
    400 g
    Gulrot
    1 stk
    Gul paprika
    1 stk
    Pak choy
    1 stk
    Grønn currypaste
    ½–1 pakke
    Vann
    1 dl
    Kokosmelk
    1 pakke
    Lime
    1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek grønnsakene for seg. Tilsett kokt ris til pannen og smak til med soyasaus, fiskesaus (om du har) og chiliflakes. Rør sammen to egg og vend dem inn i risen. Vips, deilig stekt ris.

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
    Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske om det er nødvendig (se tips).
    Legg kyllingnuggets på et stekebrett med bakepapir. Stek nuggetsene i ovnen til de er gylne og sprø, dette tar omtrent 10–12 minutter. Eventuelt kan du steke nuggetsene i en stekepanne med olje, da trenger du ikke å sette på ovnen. 
    Skrell og kutt gulroten i tynne skiver, kutt paprika i strimler, skyll pak choy og kutt den i strimler. 
    Varm opp en stekepanne med litt olje. Ha gulrot og paprika i pannen og la det surre i 1–2 minutter. Ha i grønn currypaste og la den surre med i 1–2 minutter. Tilsett vann og kokosmelk, kok opp og smak til med soyasaus, salt, pepper og limesaft. Ha i pak choy rett før servering. 
    Server crispy popcorn-kyllingnuggets med villris og grønnsaker i grønn curry. 
    God middag!