Posjert kveite med poteter, brokkoli og persillehollandaise
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- pepper
- salt
- vann
Poteter
400 g
Gulrot
1 stk
Brokkoli
1 stk
Vann
2 l
Eddik 7 %
1 dl
Salt
2 ss
Pepper
1 ss
Sitron
½–1 stk
Kveiteskiver
450 g
Hollandéssaus
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Alternativt kan du bruke eplecider- eller hvitvinseddik. Har du noen laurbærblad, legg gjerne i et par av de i porsjeringsvannet. Pannestekt kveitekotelett: Forvarm en stekepanne og ha i olje. Legg i fiskestykkene og stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Ha smør i stekepannen som du øser over underveis. Når midtbeinet løser fra kjøttet når du drar i det, er fisken ferdigstekt. Om du bruker steketermometer, skal fisken ha 50–55 grader i kjernetemperatur.
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann og kok potetene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Skrell gulroten og del den i skiver. Kutt brokkoli i buketter, skrell og skjær stilken i skiver. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av koketiden. Hell av vannet og dekk med lokk.
Kok opp vann, salt, eddik, grovkvernet/hele pepperkorn og skiver av 1/2 sitron, i en vid kjele (se tips). Del resten av sitronen i båter og server ved siden av.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk av. Legg fiskestykkene i det varme posjeringsvannet og la fisken trekke (ikke koke) i omtrent 12–14 minutter. Løft opp fisken med en hullsil og kjenn på midtbeinet om det slipper fiskekjøttet. Slipper beinet, er fisken klar til servering. Legg fisken over på kjøkkenpapir og la vannet renne av, før du legger den over på et serveringsfat.
Hell sausen over i en liten kjele og varm opp under omrøring. Skyll, tørk og finhakk persille. Vend inn halvparten av persillen i sausen, og strø resten over fisken ved servering. Hold sausen varm frem til servering.
Server posjert kveite med poteter, brokkoli, gulrot, sitron og persillehollandés.
God middag!