Roede
Grillspyd med soyamarinert indrefilet av svin, ananassalsa og bulgur
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Grillspyd (kan sløyfes)
- salt
- soyasaus
Bulgur
125 g
Ananas
½ stk
Rød paprika
1 stk
Vårløk
½ pakke
Rød chili
½ stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Marinert indrefilet av svin
300 g
Sesamfrø
1 pakke
Soyasaus
3 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er ananasen umoden? Da kan den stå en dag eller to på kjøkkenbenken, til den er mer moden. Ananassalsa smaker også godt til nachos og annen krydret mat. Kutt opp resten av ananasen til et fruktfat, kjør den sammen med juice til en smoothie eller grill den som tilbehør til kjøtt, fisk eller nyt den til dessert! Om du ikke har grillspyd kan kjøttet deles i små biffer og stekes i 2–4 minutter på hver side.
Fyr opp grillen. Om det ikke skulle passe med grilling, kan hele retten lages på kjøkkenet.
Kok bulgur etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske.
Skjær ananas og paprika i terninger og vårløk i skiver. Finhakk chili og koriander. Bland sammen grønnsakene og smak til med limesaft og eventuelt litt salt. La salsaen stå på kjøkkenbenken og trekke smak frem til servering.
Del kjøttet i skiver og tre det på grillspyd (se tips). Dryss sesamfrø over kjøttet. Stek spydene i en stekepanne eller på grill i 2–3 minutter på hver side. Pensle kjøttet med litt soyasaus før du legger det på grillen om du har lyst til det.
Server grillspyd med soyamarinert indrefilet av svin, ananassalsa og bulgur. Server gjerne litt soyasaus ved siden av.
125 g Kokt bulgur: 100 g Ananassalsa: 150 g Kcal: ca 400 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!