Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Kyllingfilet
350 g
Appelsin
1/2 stk
Hvitløk
1 fedd
Gresk kryddermiks
1 pose
Salt
1/4 ts
Pepper
1/4 ts
Solsikke-/rapsolje
1/2 ss
Småpoteter
300 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot
1/4 stk
Squash
1/2 stk
Rødløk
1/2 stk
Salt
1/4 ts
Pepper
1/4 ts
Extra virgin olivenolje
1/2 ss
Cherrytomater
1/3 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan man gjerne ha oliven til. Kyllingfilet stekes i 2 minutter på hver side i middels varm panne og kan deretter etterstekes på lav varme under lokk i 4 minutter i stedet for å etterstekes i stekeovnen sammen med grønnsakene.
Sett ovnen på 225 grader.
Vask og tørk appelsinen, riv skallet og press ut saften. Finhakk hvitløk.
Bland sammen appelsinsaft, appelsinskall, hvitløk, gresk krydder, salt og pepper. Smør blandingen over kyllingfiletene.
Skrell og skjær gulrot, sellerirot, squash og rødløk i grove biter eller staver. Del poteter i to
Varm opp en stekepanne med olje og fres grønnsakene og potetene raskt i pannen. Legg det over i en ildfast form sammen med cherrytomater. Sett formen i ovnen og stek i omtrent 30 minutter.
Stek kyllingfiletene på middels varme i en stekepanne med olje i et par minutter på hver side.
Når det gjenstår 10 minutter av steketiden til grønnsakene, legg kyllingen over. Stek videre til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene møre.
God middag!