Roede
Fiskegrateng med råkostsalat med neper og granateple
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker/honning
Fiskegrateng
700 g
Panko
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Neper
225 g
Appelsin
1 stk
Granateple
1 stk
Sukker/honning
1 ts
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å få en finere gratinering, kan du fordele litt margarin på toppen av pankoen. Hvordan rense granateple? Sjekk ut Godtleverts youtubekanal for tips. Ønsker du mer metning til fiskegratengen passer kokte poteter godt til.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Les tipset.
Smør en ildfast form med olje. Hell fiskegratengen i formen og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over panko. Sett formen midt i ovnen og stek gratengen i omtrent 15–20 minutter.
Skrell neper. Riv eple og neper. Kutt bort appelsinskallet og del appelsinen i fileter eller terninger. Rens granateplekjernene fra granateplet ved å skjære av toppen av eplet og deretter skjære snitt langs skilleveggene (se tips). Finn frem en tallerken og bryt opp granateplet, slik at du får ut den hvite kjernen. Bank ut granateplekjernene med en sleiv og plukk ut de som eventuelt sitter fast.
Bland sammen eple, neper, appelsin og granateple. Press over sitronsaft og appelsinsaft fra skallet. Vend inn honning, litt salt og pepper.
Server fiskegrateng med råkostsalat med neper og granateple.
300 g Råkostsalat: 130 g Energiinnhold: ca 450 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!