Torsk masala med krydderris og indisk agurksalat

Torsk masala med krydderris og indisk agurksalat

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Olje
½ dl
Agurk
1 stk
Rødløk
½ stk
Mynte
½–1 pakke
Granateple
1 stk
Sitron
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt en chili i tynne skiver og bland den inn i salaten for mer futt. Chiliflakes kan også brukes.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken. Tilsett tyrkisk krydder i kokevannet.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett med kjøkkenpapir. Legg fisken i en ildfast form og krydre den med salt og pepper. Bland sammen tikka masala-paste og olje og fordel det over fisken. Sett formen i ovnen og bak fisken i 8–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Skrell agurken, del den i to på langs og deretter i skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Ta myntebladene av stilken.
Ta på et forkle, granateplet inneholder mye farge som lett setter seg på klærne. Kutt av topp og bunn på granateplet og del det i to. Hold frukten over en skål og slå den lett med en skje. De røde kjernene vil dette ut. For å slippe at det spruter, kan du gjøre dette inni en brødpose. 
Bland sammen agurk, rødløk, mynteblader og granateple. Riv skallet av sitronen (bare det gule) på den fine delen av rivjernet og vend det inn i grønnsakene. Drypp over 1–2 ss olivenolje og smak til med salt, pepper og sitronsaft (se tips).
Server torsk masala med krydderris og indisk agurksalat (se tips) og yoghurt naturell. 
God middag!