Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Linguine
150-250 g
Løk
½ stk
Kokt skinke i strimler
100 g
Crème fraîche
1 pakke
Grønne erter
125 g
Eggeplomme
1 stk
Gran Biraghi
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spar på litt av kokevannet fra pastaen over i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander egg og fløte med pasta. Er pastaen for varm kan eggene klumpe seg og retten kan fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.
Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 8–10 minutter. Når pastaen er ferdig kokt, sil av i et dørslag og ha den tilbake i den tomme kjelen. Vend inn 1 ss olivenolje.
Kutt løk i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med olje og stek strimlet skinke. Tilsett løkskivene og la dem steke med til de er litt gylne. Ha i crème fraîche og erter. Smak til med salt og pepper og vend inn eggeplommen rett før servering.
Bland sausen inn i pastaen og server pasta carbonara med gran biraghi, grovkvernet pepper og salat.
God middag!