Urtebakt laks med sopp- og erterisotto og crème fraîche-dressing
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Aromasopp
100 g
Risottoris
150 g
Smør
1 ss
Eplesider-/hvitvinseddik
1 ss
Vann
5–6 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Erter
125 g
Grana Padano
1 stk
Laksefilet
325 g
Gressløk
½ pakke
Crème fraîche
1 pakke
Gressløk
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan bruke litt hvitvin, sitronsaft eller et finhakket eple, om du ønsker litt syrligere smak i risottoen. En risotto skal være løsere enn en grøt, men væsken skal ikke renne ut av den.
Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Rens aromasopp for eventuell jord og del hver sopp i fire. Smelt smør i en kjele og stek løk, hvitløk og sopp blankt og gyllent. Tilsett risottoris og la det surre med i omtrent 2 minutter. Ha i epleeddik/hvitvinseddik, 5–6 dl vann og buljong. La risottoen småkoke til det har blitt en tykk grøt, 15–18 minutter. Rør innimellom slik at det ikke svir seg i bunnen. Vend inn inn erter mot slutten. Smak til risottoen med smør, finrevet grana padano, litt salt og pepper. Blir risottoen for tørr, justerer du med litt vann.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk av. Legg fiskestykkene i en oljet, ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Skyll, tørk og finhakk gressløk. Dryss halvparten av gressløken over fisken. Resten skal du ha i dressingen. Bak den i ovnen på midterste rille i omtrent 9-11 minutter.
Bland resten av gressløken med crème fraîche. Smak til med litt salt og pepper.
Server urtestekt laks med sopp- og erterisotto og crème fraîche med gressløk.
God middag!