Fiskesuppe med fennikel, røkt laks og dill
Roede

Fiskesuppe med fennikel, røkt laks og dill

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Fiskesuppebase
700 g
(Fisk, Selleri, Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½–1 stk
Fennikel
1 stk
Røkt laks
200 g
(Fisk)
Dill
1 pakke
Langbrød av fullkorn
2 stk
(Gluten)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i suppen. Da freser du bare 1 ss krydder i litt olje i 30 sekunder på middels temperatur før du tilsetter suppebasen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Ha suppebasen over i en kjele og varm forsiktig opp. Rør av og til (se tips).
Skrell gulrot, skyll purre og fennikel. Kutt grønnsakene i strimler. Gulroten kan godt rives på et rivjern. Del røkelaks i mindre biter. Skyll, tørk og grovhakk dill. 
Tilsett grønnsaker i suppen, og la det hele småkoke videre i 5–6 minutter til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Strø røkelaksen over suppen ved servering. 
Fukt langbrødene og stek dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Server fiskesuppe med gulrøtter, purreløk, fenikkel, røkt laks og dill over. Server nystekt langbrød ved siden av.
450 g Brød: 30 g Energiinnhold: ca 440 kcal . For deg som registrerer i Roede-Appen eller Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!