Kylling med ris og stekt savoykål

Kylling med ris og stekt savoykål

Ny oppskrift
Under 0 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Evt. soyasaus
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Litt salt
Kyllinglår
520 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Salt
Hoisinsaus
1 beger
(Gluten, Soya, Selleri, Sesamfrø)
Gulrot
2 stk
Savoykål
¼ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Evt. soyasaus
2–3 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker litt mer smak på risen, kan du steke den raskt i en stekepanne med litt hvitløk og smør eller olje. Om du har andre grønnsaker liggende som du vil få brukt opp, tilsett gjerne dem også.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Ha kyllinglårene i en ildfast form med litt olje. Krydre dem med salt og pepper og ha over hoisinsaus. Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 30 minutter.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk.
Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver. Skjær savoykål i tynne strimler. Varm opp en stekepanne med olje og smør, og stek gulrotskivene i 3–4 minutter på medium varme. Ha savoykålen i pannen og stek videre til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 5 minutter.
Server kylling med stekt gulrot og savoykål. Ha soyasaus over ved servering.
God middag!