Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Få hjelp av en voksen til å skjære bort skallet på selleriroten. Del selleriroten i skiver og deretter i staver. Ha stavene på stekebrettet.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft
Sett over poteter til koking og kok dem møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skjær bort skallet på selleriroten. Kutt den først i skiver og deretter i staver. Skrell gulroten og skjær den i staver. Ha sellerirot, gulrot og kålrot i en ildfast form. Ha på litt olje og dryss over litt salt og pepper.
Stek grønnsakene i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 15–20 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann, tørk den lett med papir og ha den over i en ildfast form. Hakk dillen og fordel den over. Drypp over sitronsaft og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak seien i 8–12 minutter. Tiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Smelt smør i en liten kjele. La smøret småkoke til det begynner å bli lysebrunt. Trekk kjelen til side og tilsett soyasaus og sitronsaft.
Server bakt sei med kokte poteter, rotgrønnsaker og soyasmør.
«SELLERIROT» Selleriroten er en grønnsak som vokser under jorda. Når du har vasket og skrelt den har den en fin hvit farge og en deilig lukt. Lukt på den, hva synes du? Du har kanskje smakt den før i lapskaus eller grønnsakssuppe? Visste du at den smaker veldig godt i potetmos eller som chips? Selleriroten inneholder noe som heter kostfiber. Kostfiber trenger du for at de gode bakteriene i magen din skal ha det bra.
Skulle du ha rester igjen etter denne middagen, har du det perfekte fyllet til en god fiskesuppe.
God middag!