Roede
Fiskekaker med råkostsalat, kokte poteter og epledressing
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker/honning
Poteter
350 g
Fiskekaker
480 g
Olje
1 ss
Gulrot
2 stk
Knutekål
1 stk
Ruccola
100 g
Sitron
½ stk
Sukker/honning
1 ts
Rømmekolle
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finsnittet kål, rødbeter, appelsinsaft og rosiner er også godt i råkostsalat. Hvis du foretrekker det, kan grønnsakene kokes. For en vri på dressingen, tilsett litt karrikrydder.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 25–30 minutter.
Varm fiskekakene i en medium varm stekepanne i olje i 8–10 minutter, til de er gjennomvarme.
Skyll og tørk ruccola. Skrell gulrot og knutekål. Riv gulrot og knutekål på et rivjern, og ha det i en skål. Vend inn spinat. Bland sammen sitronsaft, sukker eller honning og salt og pepper. Vend dressingen inn i råkosten (se tips). Server resten av sitronen ved siden av.
Kutt eller riv eplet og vend det inn i rømmekollen. Smak til med litt salt og pepper (se tips).
Server varme fiskekaker med kokte poteter, frisk råkostsalat og epledressing.
150 g Råkost: 150 g Epledressing: 2 ss Energiinnhold: ca 420 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!