Persillerisotto sorte bønner, stekt grønnkål og kjerner

Persillerisotto sorte bønner, stekt grønnkål og kjerner

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • pepper
    • salt
    Risottoris
    150 g
    Gul løk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Grønnsaksbuljong
    1 pakke
    sopp-/porcinipulver
    1 pakke
    Svarte bønner
    1 pakke
    Kruspersille
    1/2 pakke
    Grønnkål
    200 g
    Kjerneblanding
    1 pakke
    Tobladssalat
    50 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett en gjerne en spiseskje smør i stekepannen med grønnkålen mot slutten av steketiden.

    Sett stekeovnen på 200 grader, og finn fram en ildfast form som rommer minst 1,5 liter.
    Skrell og finhakk løken. Skrell og press eller finhakk hvitløken. Ha risottorisen, løken, hvitløken, grønnsaksbuljongen og steinsoppulveret i den ildfaste formen sammen med 5 dl vann og 1 spiseskje olivenolje. Bland det hele godt sammen, og stek formen i ovnen i ca. 30 minutter, eller til væsken har kokt inn og riskornene er gjennomkokte. Smak til med litt salt.
    Hell laken av de sorte bønnene, og skyll bønnene godt i kaldt vann. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek bønnene i noen minutter, til de begynner å bli sprø. Finhakk kruspersillen. Vend bønnene og kruspersillen inn i risottoen når den er ferdig. 
    Varm opp en stekepanne med litt olivenolje til høy varme, og stek grønnkålen i 4-5 minutter. Tilsett kjerneblandingen mot slutten av steketiden, og krydre med salt og pepper.
    Skyll salaten og server persillerisotto med sorte bønner, stekt grønnkål, kjerner og salat.
    God middag!