Persillerisotto sorte bønner, stekt grønnkål og kjerner
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
Risottoris
150 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Kruspersille
1/2 pakke
Grønnkål
200 g
Kjerneblanding
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett en gjerne en spiseskje smør i stekepannen med grønnkålen mot slutten av steketiden.
Sett stekeovnen på 200 grader, og finn fram en ildfast form som rommer minst 1,5 liter.
Skrell og finhakk løken. Skrell og press eller finhakk hvitløken. Ha risottorisen, løken, hvitløken, grønnsaksbuljongen og steinsoppulveret i den ildfaste formen sammen med 5 dl vann og 1 spiseskje olivenolje. Bland det hele godt sammen, og stek formen i ovnen i ca. 30 minutter, eller til væsken har kokt inn og riskornene er gjennomkokte. Smak til med litt salt.
Hell laken av de sorte bønnene, og skyll bønnene godt i kaldt vann. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek bønnene i noen minutter, til de begynner å bli sprø. Finhakk kruspersillen. Vend bønnene og kruspersillen inn i risottoen når den er ferdig.
Varm opp en stekepanne med litt olivenolje til høy varme, og stek grønnkålen i 4-5 minutter. Tilsett kjerneblandingen mot slutten av steketiden, og krydre med salt og pepper.
Skyll salaten og server persillerisotto med sorte bønner, stekt grønnkål, kjerner og salat.
God middag!