Kylling med kremet fullkornspasta og grønnkål

Kylling med kremet fullkornspasta og grønnkål

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • extra virgin olivenolje eller smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Fullkornspenne
200 g
(Gluten)
Kyllingbryst med skinn
250 g
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kremfløte
2 dl
(Melk, Laktose)
Urtemiks
½ pakke
(Sulfitt)
Grønnkål
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til sausen med din favoritturt! Timian, rosmarin og basilikum passer godt til.

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til pastaen. Kok pastaen al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Skrell og kutt sjalottløk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Kutt kyllingbrystet i strimler.
Varm opp en panne med olje. Krydre kyllingkjøttet med salt og pepper, og stek det i 4–5 minutter eller til det har en jevn bruning på alle sider. Legg kyllingen på en tallerken og dekk til med aluminiumfolie. 
I den samme pannen som du stekte kyllingen i, stek løken til den blir blank. Ha fløte og hvitløk i stekepannen og kok opp. Smak til med urtemiks. Ha kyllingen tilbake i pannen og la den bli gjennomvarm.
Tilsett grønnkål og rør rundt til den faller sammen. Krydre med salt og pepper.
Server kylling med kremet saus og pasta penne. Bland alt sammen hvis du foretrekker det.
God middag!