Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Bulgur
125 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Stangselleri
½ pakke
Mais
1 pakke
Olje
1 ss
Tyrkisk krydder
1–2 pakke
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Moste tomater
1 flaske
Kjørvel
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en mer autentisk bulgur, tilsett krydder som malt paprika, spisskummen, ingefær, kardemomme, muskatnøtt, kanel, allehånde, koriander eller nellik. Tørket fiken, fersken, sultaner og rosiner passer også godt i bulgur. Bruk resten av stangsellerien til grønnsaker med dipp. Kjørvel tilhører persillefamilien, og smaken minner om en blanding av persille og lakris.
Kok bulgur etter anvisning på pakken.
Skyll grønnsakene. Finhakk hvitløk. Kutt løk og paprika i strimler og stangselleri i skiver. Skyll maiskornene.
Stek grønnsakene blanke i en vid kjele med olje. Ha i det tyrkiske krydderet og la det steke med i 1–2 minutter.
Ha i kjøttboller og moste tomater (passata). Kok opp og la gryta småkoke i 5–10 minutter. Smak til med tyrkisk krydder, salt og pepper.
Skyll, tørk og grovhakk kjørvel. Strø kjørvel over retten ved servering.
Server kjøttbollegryte med kjørvel og bulgur ved siden av.
100 g Kjøttbollegryte: 400 g Energiinnhold: ca 450 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!