Gresk stifado med poteter og salat med fetaost og tomater

Gresk stifado med poteter og salat med fetaost og tomater

Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • kanelstang (kan sløyfes)
  • laurbærblad (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kjøttdeig
350 g
Tomatpuré
2 ss
Vann
2.5 dl
Oksebuljong
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Laurbærblad (kan sløyfes)
2 stk
Kanelstang (kan sløyfes)
½ stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Fetaost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Extra virgin olivenolje
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du ha mer syre og dybde i retten kan du tilsette en skvett rødvin. Krydder som vil heve smaken er nellik, revet muskatnøtt og oregano. Bruk gjerne hel kanel, den kan fjerne underveis om du synes gryta har fått nok smak. Om du ikke har hel kanel, du fint tilsette litt malt kanel.

Kok opp en kjele med vann til poteter. Kutt potetene i terninger. Kok potetterningene i omtrent 10 minutter. Hell av vannet og la potetene dampe litt av seg. Vend potetene inn i gryten eller server de ved siden.
Skrell gulrøttene og dem del i terninger. Del en 1/2 rødløk i båter og finhakk hvitløk.
Varm opp en vid kjele med litt olje og brun kjøttet. Det er viktig at kjelen er god og varm og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe. Krydre det med salt og pepper.
La gulrot, rødløk og hvitløk steke med kjøttet i 2–3 minutter. Ha på tomatpuré og la den frese med i et par minutter. Hell på hakkede tomater, vann og buljong. Har du kanel og laurbærblad tilsetter du dette (se tips). Kok opp og la gryten småkoke i omtrent 15 minutter, lenger om du har tid. Vend inn potetterningene mot slutten. Smak til med salt, pepper og litt sukker. 
Kutt tomat i terninger og rødløk i tynne skiver. Skyll og tørk hjertesalaten og del den i strimler. Bland sammen salaten i en salatbolle og riv over fetaosten. Ha litt olivenolje, salt og pepper over salaten før servering. 
Server gresk stifado med poteter og salat med fetaost og tomater. Opa!
God middag!