Kyllinglår med bakte tomater og risotto

Kyllinglår med bakte tomater og risotto

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Kyllinglår
520 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Sitron
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Risottoris
150 g
Vann
4-5 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Gran Biraghi
½ pakke
(Melk, Laktose)
Spinat
50 g
Cherrytomater
250 g
Kruspersille
½ pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Erstatt noe av væsken i risottoen med hvitvin. Kutt forsiktig et lite kryss under hver tomat. Ha på 2 ss olivenolje og 2 ss balsamico før du setter dem i ovnen, det gir mye god smak.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Om kyllinglårene er store kan du dele dem i leddet for å korte ned steketiden. Legg lårene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek kyllinglårene til de er gjennomstekte. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend inn potetkrydder og klem over sitronsaft før servering. 
Hakk sjalottløken og del sjampinjongene i to om de er litt store. Fres løk og sopp i en kjele med litt olje til løken er blank. Tilsett risottoris, vann og buljong. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør innimellom. Vend inn 1 ss smør, revet gran biraghi og spinat når risottoen er ferdig. Smak til med salt og pepper (se tips). 
tomater blir veldig varme når du baker dem i ovnen. 
Server kyllinglår med bakte tomater og risotto.
God middag!