Kyllinglår med bakte tomater og risotto
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Kyllinglår
520 g
Potetkrydder
1 pakke
Sitron
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Risottoris
150 g
Vann
4-5 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Gran Biraghi
½ pakke
Spinat
50 g
Cherrytomater
250 g
Kruspersille
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Erstatt noe av væsken i risottoen med hvitvin. Kutt forsiktig et lite kryss under hver tomat. Ha på 2 ss olivenolje og 2 ss balsamico før du setter dem i ovnen, det gir mye god smak.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Om kyllinglårene er store kan du dele dem i leddet for å korte ned steketiden. Legg lårene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek kyllinglårene til de er gjennomstekte. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend inn potetkrydder og klem over sitronsaft før servering.
Hakk sjalottløken og del sjampinjongene i to om de er litt store. Fres løk og sopp i en kjele med litt olje til løken er blank. Tilsett risottoris, vann og buljong. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør innimellom. Vend inn 1 ss smør, revet gran biraghi og spinat når risottoen er ferdig. Smak til med salt og pepper (se tips).
tomater blir veldig varme når du baker dem i ovnen.
Server kyllinglår med bakte tomater og risotto.
God middag!