Squashsuppe med kalkunkjøtt

Squashsuppe med kalkunkjøtt

4.23 (64)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Grønnsaksbuljongterning
    • karri
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Squash
    1 stk
    Purre
    1 stk
    Potet
    3 stk
    Hvitløk
    2 fedd
    Karri
    1–2 ts
    Grønnsaksbuljongterning
    2 stk
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Vann
    8–10 dl
    Salt
    Kalkunfilet i terninger
    350 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Grove bagetter
    ½ pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Det er viktig å skylle purren grundig, da det ofte er jord på denne grønnsaken. Har du ikke grønnsaksbuljong kan du bruke kjøtt- eller kyllingbuljong. Strø karri, paprikapulver eller annet krydder over kalkunkjøttet for mer smak. Sitronsaft vil gi suppen et lite løft. Hvis du har litt kesam i kjøleskapet, server det til suppen for ekstra mild smak.

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Stek bagettene i omtrent 9 minutter.
    Skjær squash og purre i biter, skrell poteten og skjær også den i biter. Finhakk hvitløk.
    Varm opp en kjele med olje. Stek squash, purre, hvitløk og karri i et par minutter. Tilsett buljongterning, vann og potetbiter. La det hele koke i 10–15 minutter, til potetene er møre.
    Ta av og spar på 2 dl av væsken fra kjelen. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen jevn og glatt. Spe med væsken du tok av til suppen er passe tykk. Smak til med salt og pepper.
    Stek kalkunterningene i 2–3 minutter i en medium pluss varm stekepanne med olje. Smak til med salt og pepper (se tips).
    Server squashsuppe med kalkunkjøtt og stekte bagetter.
    500 g Kalkunkjøtt: 100 g Grove bagetter: 30 g Energiinnhold: 370 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
    God middag!