Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Grønnsaksbuljongterning
- karri
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Squash
1 stk
Purre
1 stk
Potet
3 stk
Hvitløk
2 fedd
Karri
1–2 ts
Grønnsaksbuljongterning
2 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Vann
8–10 dl
Salt
Kalkunfilet i terninger
350 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Grove bagetter
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er viktig å skylle purren grundig, da det ofte er jord på denne grønnsaken. Har du ikke grønnsaksbuljong kan du bruke kjøtt- eller kyllingbuljong. Strø karri, paprikapulver eller annet krydder over kalkunkjøttet for mer smak. Sitronsaft vil gi suppen et lite løft. Hvis du har litt kesam i kjøleskapet, server det til suppen for ekstra mild smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Stek bagettene i omtrent 9 minutter.
Skjær squash og purre i biter, skrell poteten og skjær også den i biter. Finhakk hvitløk.
Varm opp en kjele med olje. Stek squash, purre, hvitløk og karri i et par minutter. Tilsett buljongterning, vann og potetbiter. La det hele koke i 10–15 minutter, til potetene er møre.
Ta av og spar på 2 dl av væsken fra kjelen. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen jevn og glatt. Spe med væsken du tok av til suppen er passe tykk. Smak til med salt og pepper.
Stek kalkunterningene i 2–3 minutter i en medium pluss varm stekepanne med olje. Smak til med salt og pepper (se tips).
Server squashsuppe med kalkunkjøtt og stekte bagetter.
500 g
Kalkunkjøtt: 100 g
Grove bagetter: 30 g
Energiinnhold: 370 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!