Kyllingfajitas med stekte bønner, guacamole og salsa
Ny oppskrift
Under 30 min
23 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Hvete
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- extra virgin olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Strimlet kyllingbryst
500 g
Grønn paprika
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
½ stk
Mexican BBQ
1 pakke
Tortillalefser
2 pakke
Klasetomat
1 stk
Rødløk
¼ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Koriander
½ bunt
Guacamole
1 pakke
Lime
¼ stk
Klasetomater
2 stk
Koriander og kruspersille
1 pakke
Grønn chili
½-1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Extra virgin olivenolje
4 ss
Lime
¼ stk
Svarte bønner
1 pakke
Rødløk
¼ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Mexican BBQ
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask kniv og skjærebrett før du kutter flere grønnsaker. Hvis du ikke vil ha en så sterk salsa del chilien i to og skrap ut frøene.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt paprikaene i strimler og halve rødløken i båter. Ha paprika, rødløk og kylling i en ildfast form. Hell over olje, 1 pakke grillkrydder, salt og pepper. Vend det godt sammen. Stek det i 20-25 minutter. Vend gjerne litt på det underveis slik at alt får en jevn stekeoverflate.
Guacemole Kutt tomatene i terninger. En av tomatene skal i guacemolen og de to andre skal til salsa. Finhakk resten av rødløken og halvparten av korianderen fra pakken med koriander. Bland alt sammen med guacamolen. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Tomatsalsa Kutt de tomatene i terninger. Finhakk hvitløken, grønn chili og koriander og persille med stilk. Spar halvparten av hvitløken til de stekte bønnene. Ha alt utenom tomatene i en egnet beholder og miks det godt sammen med en stavmikser. Vend inn tomatterninger til slutt og smak til med limesaft, salt og pepper.
Stekte bønner Hell vannet av bønnene og skyll dem godt i et dørslag. Finhakk hvitløk og resten av korianderen. Ha olje i en middels varm stekepanne og stek bønner, hvitløk og koriander sammen i 4-5 minutter. Smak til med grillkrydder, salt og pepper.
Pakk inn tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 5–6 minutter.
Server kyllingfajitas med stekte bønner, guacamole og salsa.
God middag!