Kyllingspyd med fullkornsris og krydret paprikasaus
Roede

Kyllingspyd med fullkornsris og krydret paprikasaus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Grillspyd (kan sløyfes)
  • salt
Fullkornsris
125 g
Skivet kyllingfilet
350 g
Sjampinjong
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Rødløk
½ stk
Grillspyd (kan sløyfes)
3–5 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Lime
½ stk
Paprikasaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil lage en glaze til spydene: Bland 2 ss ketsjup, 1 ss soyasaus og 1 fedd finhakket hvitløk. Pensle glazen på grillspydene før servering. Du kan også steke spydene ferdig i stekeovnen. Om du ikke har grillspyd er det bare å woke kylling og grønnsaker.

Fyr opp grillen om været er i humør til det. Legg grillpinner 5 minutter i vann. Dette hindrer at de brenner og forkulles ved grilling. 
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske om det er nødvendig.
Skjær sopp i to, og paprika og løk i jevnstore terninger. Tre grønnsaker og kylling på grillpinner.
Grill eller stek spydene i 6–10 minutter, til grønnsakene er møre med krønsj og kyllingkjøttet er gjennomstekt. Krydre med litt salt og tyrkisk krydder.
Hell paprikasausen over i en liten kjele og kok opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
Skyll salaten og rist av vannet. Del salaten i tynne strimler og ha den over i en skål. Del 1/2 lime i båter.
Server kyllingspyd med grønnsaker, strimlet salat, kokt ris, paprikasaus og limebåter.
125 g Kokt ris: 150 g Grønnsaker/Salat: 150 Paprikasaus: 2 ss Energiinnhold: ca. 330 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)   
God middag!