Kremet pasta tagliatelle med serranoskinke og egg

Kremet pasta tagliatelle med serranoskinke og egg

4.17 (108)
Under 30 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      Dette er den raskeste av ukens tre retter. Juster mengden pasta du koker til din familie. Vil du spe ut sausen litt, kan det være godt med litt kyllingbuljong- eller kraft. Har du andre grønnsaker, urter eller krydder på lur, må du gjerne tilsette dem.

      Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 9–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør (se tips).
      Sett over en kjele med vann til koking av egg. Når vannet koker, legg i eggene forsiktig og la dem koke i 8–10 minutter. Kjøl ned eggene raskt i rennende, kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to eller fire.
      Kutt løk i strimler og finhakk hvitløk. Del aromasopp i skiver. Kutt bort endene på bønnene og del bønnene i to. Del spekesinken i strimler.
      Stek spekeskinken lett sprø i en stekepanne med litt olje. Tilsett sopp, løk og hvitløk, og stek videre til løken er blank. Ha på fløte og bønner. Gi det hele et lite oppkok. Smak til med salt og pepper (se tips).
      Server pasta med grønnsaker, saus, kokte egg og hakket persille.
      Middagsrester? Ta vare på disse i en lufttett boks i kjøleskapet. De kan bli en rask lunsj dagen etter.
      God middag!