Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
Borte-hjemmelaget tomatsuppe
1 pose
Egg
4 stk
Grønne linser
300 g
Grove bagetter
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Legg eggene forsiktig i en kjele med kokene vann. Bruk en skje til å senke eggene ned i vannet. Vær forsiktig så du ikke brenner deg, dampen er varm! Ta tiden på eggene, de skal koke i 8–10 minutter. Skylle eggene i kaldt vann. Skrell eggene og del dem med en eggedeler.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Stek bagettene gylne i ovnen i omtrent 9 minutter.
Sett over en kjele med vann til koking av egg. Ha eggene i det kokende vannet og kok dem i 8–10 minutter. Når eggene er ferdigkokt, skyll dem i kaldt vann.
Varm opp tomatsuppen i en kjele. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Ha gjerne tørket eller fersk basilikum, oregano og/eller timian i suppen. Om du ønsker en mer barnevennlig suppe, tilsett 2 dl melk eller fløte og kjør suppen jevn med en stavmikser.
Varm linsene i suppen de siste 5 minuttene. Eventuelt kan du servere dem ved siden av.
Server tomatsuppe med linser, kokte egg og bagetter.
Ønsker du mer futt i suppen, kan du tilsette litt hakket chili.
Varm opp suppen og hell den over på en termos. Ha egg, linser og bagetter i en boks ved siden av. Nå har du en deilig suppe til lunsj som du fint kan ta med på jobb eller skole.
God middag!