Torskefilet med dampede gulrøtter, grovknuste poteter og soyasmør
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
350 g
Kruspersille
1 bunt
Kryddersmør
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Soyasaus
1 ss
Gulrøtter
400 g
Torskefilet
375 g
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gulrøttene i 2 minutter, hell av vannet og stek dem i stekepannen med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ss honning. Ha over hakket persille rett før servering.
Skyll potetene godt og kok dem til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Ha kryddersmøret i en kjele og sett det til å koke. Smøret skal småkoke til det får en nøtteaktig lukt og en lett brunfarge. Rør i det med jevne mellomrom så det ikke brenner seg eller setter seg i bunnen.
Finhakk sjalottløk, knus hvitløk og hakk persille.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Ha gulrotstavene i en vid kjele og hell på vann så det akkurat dekker. Ha 2 ss smør i kjelen og krydre forsiktig med salt og pepper. Legg på lokk og kok opp. La gulrøttene koke til de er møre, i omtrent 6–8 minutter. Hell av vannet (se tips).
Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i et tynt lag med mel (kan sløyfes). Stek den i en stekepanne med smør ved middels pluss til høy temperatur til den er gyllen. Fisken trenger omtrent 4–5 minutter på hver side, avhengig av temperaturen i pannen og tykkelsen på stykkene. Klem over sitronsaft rett før servering.
Når fisken og grønnsakene er ferdige, varm opp smøret igjen og bland inn sjalottløk, hvitløk og soyasaus.
Knus potetene lett med en stamper eller visp. Bland inn hakket persille og 3 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Server stekt torskefilet med gulrøtter, grovknuste poteter og soyasmør.
God middag!