Nakkekoteletter med asiatisk agurksalat og eggenudler
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
½–1 stk
Olivenolje
3 ss
Soyasaus
2 ss
Lime
1 stk
Nakkekoteletter
360 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sesam- og chilisaus
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Eggenudler
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du er en av de som starter grillsesongen tidlig, er denne retten perfekt å tilberede på grillen. Krydre nakkekotelettene med salt og pepper, grill på høy varme, pensle med sesam- og chilisaus underveis. Del kjøttet i skiver før servering. Del hjertesalaten i to, legg den på grillen i 2–3 minutter og ha på smør.
Sett over en kjele med lettsaltet vann til nudler.
Kutt agurk i staver, rødløk i båter, hakk koriander og kutt chili i tynne skiver. Bland sammen olivenolje, soyasaus og finrevet skall og saften fra en lime. Bland sammen grønnsakene og dressingen og la salaten stå på benken til servering slik at smakene får satt seg.
Del kjøttet i strimler på ca. 1,5 cm (se tips). Varm opp en stekepanne med 2–3 ss olje og stek kjøttet til det har fått en fin stekeskorpe. Stek gjerne kjøttet i flere omganger. Tilsett hakket hvitløk og sesam- og chilisaus, kok opp og ha kjøttet over i en ildfast form. Skyll stekepannen.
Del hjertesalaten i to gjennom stilkfestet. Stek hjertesalaten i samme stekepanne som du brukte til å brune kjøttet. Salaten skal være gyllen i kantene, men fortsatt sprø. Krydre med salt, pepper og en klatt smør rett før servering.
Kok nudlene som anvist på pakken. Hell av vannet.
Server nakkekoteletter med asiatisk agurksalat, stekt hjertesalat og nudler.
God middag!