Strimlet svinekjøtt i sursøt saus med ris

Strimlet svinekjøtt i sursøt saus med ris

3.88 (154)
Under 20 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      I dag kan du hjelpe til med å dekke et koselig middagsbord. Dekk på med tallerkener, kniver, gafler, spisepinner om du har det, glass og servietter. Fyll opp en kanne med kaldt vann, gjerne med to skiver sitron for å få litt syre. Spør en voksen om du kan tenne lys.

      Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
      Hakk hvitløk. Kutt gulroten i to på langs og deretter i skiver.
      Varm opp olje i en wok- eller en stekpanne på full effekt. Stek kjøttet i 2–3 omganger så det blir pent brunet. Varm opp pannen og tilsett litt ekstra olje mellom hver runde med kjøtt. La kjøttet hvile på en tallerken eller et fat.
      Ha litt ekstra olje i den samme pannen som du stekte kjøttet i. Ha i hvitløk og la den frese i 1–2 minutter. Tilsett gulrotskivene og fres videre i 3–4 minutter på høy varme. Ha kjøttet tilbake i pannen igjen, tilsett sursøt saus, kok opp og server.
      God middag!