Svineschnitzel med potetmos og gulrot

Svineschnitzel med potetmos og gulrot

4.24 (268)
Under 30 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      I dag kan du hjelpe til med å panere svinekjøttet. Kjøttet skal først dyppes i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Det beste er om du samarbeider med en voksen, og at dere har ansvar for hver deres ting å dyppe i.

      Varm opp ovnen til 180 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene.
      Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med potetmos i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter.
      Legg svineskivene utover på kjøkkenbenken eller på et skjærebrett. Dekk dem med et stykke plastfilm og bank hardt og bestemt med en kjele eller lignende, til skivene er litt større og tynnere. Krydre skivene med salt og pepper og vend dem i mel, deretter i sammenvispet egg og til slutt i panko.
      Stek schnitzlene på middels pluss varme i en blanding av olje og smør til de er gylne på begge sider. Tilsett mer olje om nødvendig. Legg dem over på et ildfast fat etter hvert som de er ferdige. Når alle er stekt, sett fatet i ovnen for å holde schnitzlene varme frem til servering.
      Kutt gulrot i staver, ha stavene i kjelen med varmt vann og kok dem til de er møre. Det tar omtrent 6–8 minutter. Tilsett ertene når det gjenstår 2 minutter av koketiden. Hell av vannet, ha på en klatt smør og sett kjelen til side.
      Skjær sitron i båter.
      Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig over i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
      Server schnitzel med potetmos, grønnsaker, remulade og sitronbåter.
      «SCHNITZEL»: Hvor wienerschnitzelen egentlig kommer fra er det diskusjoner om, men at den er Østerrikes nasjonalrett er det ingen tvil om. En ekte wienerschnitzel skal lages av mørt kalvekjøtt som er banket flatt, dyppet i egg og brødsmuler, og stekt i olje. Det klassiske tilbehøret er sitron, ansjos og kapers. I dag finnes det mange varianter av denne klassikeren. En schnitzel kan lages av svin, kylling eller okse. Tilbehøret kan variere, og det er opp til hver og en og finne sin favoritt. Men en wienerschnitzel er og blir en wienerschnitzel.
      For å gjøre schnitzelen mer tradisjonell, server den med ansjos og kapers.
      Har du noe igjen av schnitzelen, del den i strimler og ha den i en wrap med strimler av gulrot, agurk og purre. Topp det hele med sweet chilisaus og rull wrapen sammen. Mmm, en deilig lunsj eller kveldssnack.
      God middag!