Kjøttboller på grillspyd med hvitløksdressing og råkostsalat

Kjøttboller på grillspyd med hvitløksdressing og råkostsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • extra virgin olivenolje
  • grillspyd (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Kjøttboller
400 g
(Soya, Melk, Laktose)
Grillspyd (kan sløyfes)
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Hodekål
300 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Extra virgin olivenolje
1 ss
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok opp vann i vannkokeren og hell vannet over den finstrimlede kålen. Hell av vannet etter et par minutter og bland kålen med resten av ingrediensene i salaten. Da får kålen litt mindre tyggemotstand.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. 
Legg grillspydene i vann i minst 10 minutter før du skal bruke dem. 
Tre kjøttbollene på grillspyd og pensle dem med olje. Vask potetene, kutt dem i båter og ha dem i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Ha på olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Legg spydene med kjøttboller ved siden av potetene de siste 10–15 minuttene av steketiden. Vend om underveis for å få en jevnere steking.
Skrell og riv gulrot og eple (se tips). Finsnitt hodekålen. Bland sammen hodekål, gulrot, eple, eddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Server kjøttboller på spyd med hvitløksdressing og råkostsalat.
Du kan også grille kjøttbollene. Fyr opp grillen. Tre bollene på grillspyd og grill spydene i 3–4 minutter på hver side. Pensle dem med olje underveis.
God middag!