Hjemmelaget fiskesuppe med torsk, Lyngenreker og nystekt brød
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
- vann
Sjalottløk
1 stk
Fennikel
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½ stk
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Fiskebuljong
2 pakke
Vann
1 l
Crème fraîche
300 g
Maisstivelse
1 pakke
Torskefilet
375 g
Lyngen-reker
1 pakke
Smør
Sitron i båter
½ stk
Rustikke multibrød
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hjemmelaget fiskekraft: Lag kraft av avskjær fra hvit fisk (hode og bein) som er skylt i kaldt vann, 1 purre, 2 gulrøtter, 1 løk, ½ sellerirot, 2 laurbærblad, 1 ts hel pepper og litt salt. Dekk fisk og grønnsaker med vann. Kok opp, skum av, skru ned varmen og la kraften trekke i 30–45 minutter. Sil av kraften. Kast rester av fiskebein og grønnsaker. Fiskekraften kan kokes inn for en kraftigere smak. Den egner seg godt til frysing.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Ta ut litt smør til temperering.
Kutt sjalottløk og fennikel i terninger, og gulrøtter i tynne strimler. Skyll 1/2 purreløk nøye og del den videre i skiver. Del sitron i båter.
Varm opp en kjele til medium varme og ha i litt smør. Stek sjalottløk og fennikel til det er blankt.
Hell på vann og ha i fiskebuljong. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett crème fraîche, og visp inn maisenna blandet ut i litt vann. Kok opp og la det småkoke videre i 5 minutter.
Skyll fisken og del den i terninger. Skyll rekene i kaldt vann i et dørslag og ha de over i en skål.
Ha fisketerninger, gulrotstrimler og purreløk i suppen, og la det trekke i ytterligere 3–4 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med mer væske om det trengs.
Stek brødene i 3-4 minutter.
Strø reker over suppen ved servering. Server med sitron i båter, nystekt brød og temperert smør.
God middag!